WANDKASTEN

Mijn wandontwerpen zijn allemaal uniek, speciaal voor jou op maat ontworpen en met liefde gemaakt.

Dit is een proces welke we samen aangaan, waarin we meerdere contactmomenten hebben voor overleg. Ik heb gaandeweg nauw contact met mijn meubelmaker om tot een kwalitatief hoogwaardig en praktisch haalbaar resultaat te komen.

Sleep

wat mag je van mij verwachten?

Wat mag je van mij verwachten?

Een op maat ontworpen- en gebouwd meubel in jouw huis geeft je de mogelijkheid iets van unieke waarde aan jouw woonbeleving toe te voegen.  Ik begeleid dit proces van eerste schets tot uiteindelijke oplevering, waarmee ik je ontzorg en de kwaliteit van het eindproduct kan waarborgen. We zullen samen meerdere contactmomenten hebben op basis waarvan ik met mijn meubelmaker tot een kwalitatief hoogwaardig en praktisch haalbaar ontwerp zal komen. Ik werk samen met mijn eigen meubelmaker om verzekerd te zijn van de juiste kwaliteit en vakmanschap.

Enkel een ontwerp zonder uitvoering bied ik om die reden niet aan.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

WERKWIJZE

HET PROCES

STAP 1

Een eerste ontmoeting in je eigen huis of de locatie waar het meubel geplaatst zal worden. Dit is uiteraard een vrijblijvend bezoek waarin we kennis maken, de wensen en verwachtingen bespreken maar ook direct de ruimte bekijken en inmeten. Dit zal maximaal 1,5 uur in beslag nemen.

STAP 2

Wanneer we de samenwerking aangaan, zal ik aan de hand van het bezoek een eerste schets maken die je een goede weergave geeft van het ontwerp. Welke kleuren, materialen, kast-lade inrichtingen en eventueel aanvullende inrichtingselementen gebruikt gaan worden. Op basis van deze schets is er alle ruimte om in gesprek te gaan hierover en eventueel aanpassingen door te voeren. Tevens lever ik in deze stap een eerste offerte* op waarin een indicatie staat van de totale kosten voor het ontwerp, productie en plaatsen van het meubel. Ik breng hiervoor €750,- in rekening welke in mindering wordt gebracht op de totaalprijs als het ontwerp uiteindelijk ook geleverd gaat worden.

STAP 3

Wanneer de eerste schets op basis van besproken aanpassingen naar volle tevredenheid is en de definitieve offerte akkoord is bevonden ga ik aan de slag met het eerste, het voorlopige ontwerp. Op dit moment zal er 50% van de totaalprijs in rekening worden gebracht, met de reeds betaalde €750,- in mindering.

STAP 4

Het bespreken van het eerste ontwerp. Dit is het moment waarop ik het ontwerp in 3D presenteer. Dit zijn fotorealistische kleurbeelden van het uiteindelijke resultaat. Hier kunnen de laatste kleine gewenste aanpassingen en keuzes besproken worden waarna we door gaan naar de laatste stap.

STAP 5

De presentatie van het definitieve ontwerp. Het meubel is geheel uitgewerkt tot in de details en is klaar voor de meubelmaker. Indien gewenst kun je in overleg de voortgang zelf komen bekijken in de werkplaats van de meubelmaker. Het is een mooie belevenis om iets wat je op papier hebt gezien langzaam te zien groeien.

STAP 6

In afstemming met jouw wensen wordt een datum voor plaatsing vastgesteld. Op de dag (of dagen) van plaatsing zullen de meubelmaker met zijn team en ik aanwezig zijn om zeker te stellen dat het meubel zo wordt opgeleverd en geplaatst als in het ontwerp is afgesproken. Nadat het meubel naar tevredenheid is geplaatst zal het resterende bedrag van de offerte in rekening worden gebracht.

OFFERTE

Na stap 1, wanneer helder in kaart is gebracht wat de wens is, ga ik met deze informatie en een grove eerste schets naar mijn meubelmaker om een prijsindicatie af te stemmen.

Let wel; Dit is een indicatie en is variabel door onder meer keuzes in materiaalgebruik, opbouw aan de binnenzijde van het meubel en schommelende materiaalprijzen.

Denk hierbij aan de omvang of moeilijkheidsgraad van het ontwerp, het verschil in materiaal (bv eiken of MDF), lades of deuren, extra binnen lades en vaste of verstelbare vak-indeling. Kortom er zijn veel factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Een prijsindicatie is dus een grove inschatting, als voorbeeld: voor een kleiner ontwerp tussen de €4.500,- en €6.000,- of voor een groot ontwerp tussen de €18.000,- en €21.000,-.

In stap 3 ga je akkoord met een definitieve offerte, hierin zijn alle keuzes gemaakt, grote wijzigingen zijn hierna dan niet meer mogelijk. Mocht dit wel noodzakelijk zijn zal er een nieuwe offerte opgemaakt moeten worden alvorens het meubel geproduceerd gaat worden.