Tenminste, als het aan mij ligt. Want hoe mooi de prachtig geschikte kussens en brandende kaarsen ook zijn, zonder bloemen is de jeu er al snel af. 

Zet de bloemen op tafel

Een simpel voorbeeld; de salontafel. Een pareltje op zichzelf misschien. Prachtige oude planken, een stevig onderstel. Maar zeg nou zelf; hoe mooi deze tafel ook is, uiteindelijk creeër je de echte gezelligheid met een groot boeket bloemen op tafel.

Kleuren en vormen

Bloemen geven kleur aan je interieur. Ze maken een ruimte huiselijk en gezellig, maar zijn ook de finishing touch van je interieur. Om jouw inrichting aan te kleden met een mooi boeket is het belangrijk dat je zorgt dat zowel de vormen als de kleuren van de bloemen feilloos aansluiten bij de rest van het interieur.

Dé geschikte bloemsoort

Om de geschikte bloemsoort voor jouw interieur te bepalen moet je goed kijken naar de soort ruimte en de sfeer. Zo kun je bij een lichte, open en rustig ingerichte ruimte vaak prachtig gebruik maken van enkele eenvoudige takken of een paar grote, gedroogde bereklauwen. Is je interieur wat kleurrijker? Zorg dan voor een vrolijke bos opvallende bloemen, in kleuren die direct aansluiten bij je interieur. Heb je een typisch landelijk interieur met veel basistinten? Richt je pijlen dan eens op de warme herfstkleuren, zoals oranje, oker en bruin. Deze tinten passen vaak prachtig bij vergrijsde, landelijke kleuren.

Seizoensbloemen

Probeer in je zoektocht naar de meest geschikte bloemsoorten zoveel mogelijk gebruik te maken van seizoensbloemen. Deze zijn op hun mooist tijdens het seizoen en sluiten bovendien het best aan bij de kleuren en vormen van buiten.

Bloemen uit de tuin 

Je hoeft natuurlijk niet altijd naar de bloemist voor een mooie bos bloemen. Begin gewoon eens dichtbij; trek je laarzen aan en kijk welke prachtige takken, bloemen en bessen je in je tuin kunt vinden. Prop het boeket niet te vol. Elke bloem heeft zijn eigen vorm en kleur. Het is belangrijk dat deze voldoende aandacht krijgen en volledig tot hun recht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *